Megannyi módja van a csalásnak – Ismerd fel!

Az ellenfél lejáratása vagy a félelemkeltés is sérti a választás tisztaságát.

Négy szervezet, a Civil Kollégium Alapítvány, Political Capital, TASZ és az aHang koalícióra lépett, hogy együtt küzdjön a választások tisztaságáért. A közös kampány célja, hogy minél szélesebb körben ismertek legyenek a választási visszaélések különböző formái és azok elkerülésének lehetőségei.
Április harmadikán parlamenti választás lesz Magyarországon. Facebook

A választási kampányok során a pártok, a jelöltek egy része mindig is élt a választás tisztaságát kikezdő, olykor csak etikátlan, gyakrabban törvénysértő eszközökkel. Előbbi kategóriába tartozik az ellenfél lejáratása vagy a félelemkeltés. Amikor viszont a munkahely, a közmunka megszerzésének, megtartásának feltételévé válik a „megfelelő helyre” szavazás, amikor készpénz, élelmiszercsomag jár a lefotózott szavazólapért, amikor az idősek otthonában a gondozottak „kezét vezetik”, választási csalással állunk szemben.

Tiszta Szavazás együttműködés azért született, hogy a választók minél tudatosabban és aktívabban álljanak a választások folyamatához. Felismerjék, ha csalással vagy visszaéléssel találkoznak, és tegyenek is azért, hogy minél tisztább versenyben dönthessünk az ország jövőjéről.

A kampányhoz így lehet csatlakozni: • Aktivistaként, aki a helyszínen segítheti majd a választás tisztaságának megóvását.
• Online műhelyeinken, ahol segítünk felismerni a választási csalásokat, visszaéléseket. A műhelyek időpontjai és a jelentkezés itt elérhető.
• Támogatóként vagy Facebook-oldalunk követőjeként.

(A Tiszta Szavazás együttműködő szervezeteinek, a Civil Kollégium Alapítvány, a Political Capital, a TASZ és az aHang közös sajtóközleménye.)

A teljes cikk ide kattintva érhető el.